Tok Tutan Yiyecekler ve Daha Hızlı Zayıflamanın Yolları

Zayıflamak için kim ne derse desin az yemek şart.Fakat iştahı açık biri için az yemek çok zor bir mesele.İştah bu yüzden rejimlerin en büyük düşmanı.Peki bu iştah düşmanını yenmenin yolu yokmu derseniz cevabı çeşitli meyve ve sebzelerde saklı.Bazı meyve ve sebzeler yenildiğinde iştahı kapatarak az yememizi sağlıyor.Gelin bu meyve ve sebzelere bakalım. İştah kapatan besinlerin vücut üzerindeki etkileri, içeriklerindeki bazı maddeler ve görevleri şöyle sıralanıyor Karbonhidratlar: Kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Özellikle kompleks karbonhidratlar insanı tok tutar. Triptofan: Vücutta serotonin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır. Serotonin de iştah hissini azaltır. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur. Krom: Vücuttaki insülin dengesini korur. Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar. Krom ihtiyacınızı karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler, brokoli ve tahıl ürünleri yiyebilirsiniz. Albümin: Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapatır. Bu protein, triptofan oluşturarak beyne taşır ve serotonin üretimini artırır. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur. Fruktoz: Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Kan şekeri dengesini kesinlikle etkilemez. Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engeller. Çilek ve bal, fruktozun ana kaynağıdır. İyot: Tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir. Açlık duygusunun gelişmesini engeller. Balık, iyotlu tuz ve soğan, iyot açısından oldukça zengindir. Ananas: Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığı için oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller. Balık (Uskumru, ton balığı): Balığın içeriğindeki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir. Karnabahar ve Brokoli: Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğu için sizi uzun süre tok tutar. Kırmızı Elma: Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir. Maydanoz: 1 demet maydanozu blenderden geçirip suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yakımını kolaylaştırır. Salatalık: Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bolca dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar azdır ve oldukça tok tutar. Mor Erik: Tatlı ihtiyacınız için 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte günlük tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. Enginar Kökü – Soğan – Limon: Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, 1 adet doğranmış soğan, karabiber taneleri ve yarım limon ile suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın içinde biraz pişirip çıkarın. Böylece bir kaç saat açlık hissetmeyeceksiniz. Yeşil Fasülye: Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz. Yumurta: Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan vardır. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar. Peynir-Zeytin: Yağsız kaşarı ince ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı sirke dökün. Bu, birkaç saat için açlığınızı giderecektir. Incoming search terms: hızlızayıflamanın yol Sağlıklı Saçlar İçin Yapmanız Gerekenler tok tutan meyveler

Labels: , , , ,



Geçen haftadaki sayfa görünümleri

Blogger tarafından desteklenmektedir.